Ystävänpäivämietteitä ja sydänpannareita

Sovittiin ystävän kanssa eilen, vähän ex-tempore, että vietetään tänään illalla yhdessä Ystävänpäivää. Hän kuulemma nappaa muutaman viinin mukaansa töistä, mä laitan jotain purtavaa. Siinähän se tämä työpäivä meneekin, kun miettii eri ruokavaihtoehtoja. Siis, muuten ihan pala kakkua toi miettiminen, mutta kun tarvii asetella kaikki logistiikka paikoilleen, ei nääs ehdi esim. ajella tänään Kallioon Kolmannelle Linjalle Asian Markettiin hakemaan mitään ihanaa, ja tekis mieli leipasta jotain sydänjuttua, mutta onko mulla sitten aikaa... niin, siinä on miettimistä. Tälläsen näin eilen:

Sweetheart pancakes

amerikkalaisia pannukakkuja, mutta eihän niitä voi illalla tarjota!

Viikonloppuaamuisin teen kyllä silloin tällöin amerikkalaisia pannukakkuja, ja käytän nesteenä mielelläni kefiiriä, kun se on muutenkin niin hyvää. Kefiiriä myytiin meillä ruokakaupoissa joskus silloin kun sammareitten puntit oli todella leveet, mutta nykyisin sitä täytyy hakea Eesti marketeista. Käynkin aina silloin tällöin ostamassa kefiirit ja hapukoorit, eli smetanat, noista kauppapaikoista. Ja juurikin sitten kun huomaan, että mulla on kefiiriä vielä jonkin verran jäänyt jääkaappiin, teen noita pannareita. Tässä mun paras ohje niille:

6 dl kefiiriä (voit korvata piimällä)
2 munaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
vajaa 1 tl suolaa
pari rlk sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat kevyesti kefiiriin, ja sekoita jauhot mukaan. Paistele pannulla voissa. Itse paistelen sellaisia muotopuolia ihan isolla pannulla useita pieniä kerrallaan, mutta lettupannu toimii hyvin jos haluaa kauniin pyöreitä. Siis vaikka tollasia joihin voi upottaa sydämet keskelle. Nuo sydänpannarit on muuten tehty niin, että taikina on jaettu kahteen eri kulhoon, joista toiseen on lisätty punaista elintarvikeväriä. sitten vaan paisteltu ja valmiisiin painettu sydänmuotilla keskusta pois ja vaihdettu eriväristen kesken. Aika näppärää, taidan kokeilla joskus. Sit jos on aihetta. Niinku aamiaselle. Siis sydämiä.

Hyvää Ystävänpäivää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa