No jos ny sitten...

Muutama vuosihan siihen sitten menikin. Niin, blogin aloittamiseen. Isoin osa aikaa ihan vaan siihen, etten oo keksinyt mitään näppärää nimeä blogille. Enkä keksiny nytkään. Ton nimen pitäisi olla ironinen.

Blogia oon miettinnyt aina silloin tällöin, että sellasta vois alkaa pitämään ruuanlaiton ympäriltä. Siis sellaisen ihan arkiruuan ja sitten joskus vähän juhlavammankin. Ja kaveritkin on joskus kehottanut, että voisin näitä kokeiluja ja reseptejäni panna jakoon näin blogin välityksellä. Joten kattellaan ny sit. Mun kokkailu kyllä on pitkälti sellasta fp (fiilispohjalta), eli mitä nyt sitten milloinkin sinne pataan tulee mieleen ruiskaista. Koitan kuitenkin tähän blogiin kirjoittaa mahdollisimman tarkkaan näitä ohjeita, jotta saadaan hyvät jakoon.

Meidän jääkaapilla mun lisäksi käy kaksi teiniä. Joka päivä pitäisi siis miettiä mitä niille nenän eteen. En käytä juuri koskaa eineksiä, kun en kovin arvosta makua, enkä sitä määrää säilöntäaineita ja muita ylimääräisiä kemiallisia yhdistelmiä mitä niistä tulee. Tällä blogilla olisi tarkoitus tuoda vinkkejä jokapäiväseen ruuan laittoon ihmisille, jotka pohtii samoja asioita kuin ite päivittäin: mitä tänään syötäisiin? (PS: mä niin ihmettelen kuinka Aki Wahlman, kokki josta joskus oon ihan pitänyt, voi hyvällä omalla tunnolla tehdä siellä Pirkkakeittiössä sellasta shaibaa kaikesta valmiiksi marinoiduista lihoista ja muista eineksistä?) Ei se, että tekee ruuan alusta asti ite tartte tarkoittaa, että illat menee hellan äärellä!

Kesäsin ruokaa teen mieluiten grillissä, ja haaveilen että ens kesänä grillinä on alla The Big Green Egg:
Mä niin näen itseni tuon vihreän munan äärellä, kylmä olut toisessa kädessä ja jotkut simomageet grillipihdit toisessa. Ei siis mitään mun vanhoja grillipihtejä vaan esimerkiksi juurikin Green Eggin omat pihdit. Noh, jos nyt saa edes sen oluen käteen niin hyvä. Näin talvisin ruokaa teen mieluiten tällä kombolla:

                                                Kaasuliesi ja käytössä kulunut wokkipannu.

Tänään tolla kombolla tein suppisjauhelihakastiketta, jonka käytin perunalootaan. Taas sellanen ihan kokeilumuotoinen ateria tulossa. On vielä uunissa, kattelaan mitä siitä tulee. Lootaan tuli:

noin kilo ohueksi viipaloitua keltasta perunaa

Cheddarjuusto raastetta 200 gr

kastike:
400 naudan jauhelihaa
suppilovahveroita pari desiä (pakastettua)
pari banaanishalottia
voita parikyt grammaa
jauhoja noin desi
noin ruokalusikallinen worchester saucea
puoli tl cayennepippuria
suolaa
mustaapippuria myllystä
yksi tattikuutio
puoli litraa vettä
2 dl kermaa
pari timjamin oksaa

Taatikuutiot oon ostanut Eestimarketista. Aivan loistavan makuista, sopii moniin ruokiin mausteeksi, joskus laitan vain puolikkaan jos en halua kovin vahvasti tatin makua. Näitä saa Virosta kaupoista ja Suomesta kaikista virolaisia tuotteita myyvistä kaupoista.



Ensin paistoin jauhelihat, sitten sekaan sipulit kuullottumaan, ja sitten sienet. Voit perään, mausteet, ja pienen freesaamisen jälkeen vesi ja kun on imeytynyt niin kermat.

 Ladoin perunoita öljytyn vuoan pohjalle, kerros jauhelihaseosta, perunoita jauhelihaseosta, perunat, folio päälle ja uuniin. Reilu tunti ja vajaat 200 astetta. Folio pois ja juustot päälle ja gratinoitumaan vielä noin 10 minuuttia, niin että juusto sulaa.

Ja paistoin porkkanakakkumuffinssejakin. Nyt paperivuoat oli Jenkeistä tuomiani amerikkalaisen jalkapallon näköisiä, kun on Super Bowl viikonloppu. Oon hurahtanut hilppasen verran lajiin, jota seuraan kentänlaidalta kesäsin. Jenkeissä pelattavasta en juuri ymmärrä mitään, mutta Super Bowl on Super Bowl, sunnuntaina pitäis valvoa yö ja huutaa Haukat voittoon. Katotaan nukahdanko jo ennen kun peli alkaa...








Porkkanakakku muffinssit:

2,5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä - sekoitetaan kaikki kuivat aineet yhteen

2 dl öljyä
2 munaa
3 luomuporkkanan raaste - lisätään kaikki tuohon jauhoseokseen

Ja vuokiin. Paistetaan noin 200 astetta 20 min (kokeilemalla tikulla tietää kun on kypsää)

Taikinan tekoon menee 10 minuuttia, aika helppoo, joka sopii mulle. En pidä kovin hankalista ja monivaiheisista leipomisista.

Kuppikakkuja noista saa kun veivaa kuorrutuksen päälle. En taida tänään viitsiä, menköön muffinsseina.

Näillä eväillä tähän lauantaihin. Lauantai-illan huumaa vaan kaikille.

Kätevähkö Emäntä





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa