Tässä kun on kokkina koronakurimuksessa aikaa harjoitella leipomuksia, niin helmikuun siintäessä on laskiaispulla ketona ollut työn alla. Etsin makua ja koostumusta, ja muutaman kokeiluerän jälkeen onkin käsissä todella hyvä peruspulla repsu! Sellaisen eron oon huomannut tavalliseen vehnäjauhopullaan, että ketopulla maistuu ja pitää kuohkeutensa muutaman päivän erinomaisesti paistamisen jälkeenkin. Tavallinen pullahan pitää syödä paistamispäivänä. Vai onko toi ollut vaan tekosyy syödä varsin monta pullaa 😂 Tässä perusohje 8:lle pullalle: 2 dl mantelijauhoja 0,5 dl kookosjauhoja 0,5 dl Pofiberia 2 rkl leivinjauhetta 1 tl ksantaania 1/2 tl suolaa 1-2 rkl kardemummaa 2 rkl psylliumia 50 g voita sulatettuna 0,5 dl Karppisokeria 2 munaa 1,5 dl kermaa Voiteluun munaa Mantelilastuja Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja karppisokeri hyvin käsivatkaimella. Lisää munat kunnolla vatkaten voiseokseen. Sekoita loput kuivat aineet yhteen. Lisää nyt jauhoseos ja ...
Minähän siis en ole mikään leipuri. Tai, no, aina multa on syntynyt hyvät pullat, sämpylät ja leivät, mutta tuon leipomisen olen kokenut jotenkin kovin tieteelliseksi, ja ruuanlaitossa kun muutenkin parasta on se, että voi säätää ja säveltää makuja kohilleen oman mielen mukaan. Nythän olen alkuvuodesta toiminut yrittäjänä, ja teen mm. pitopalvelua. Olenkin tehnyt enemmän voileipäkakkuja viimeisen kahden kuukauden aikana kuin koko edellisen elämäni. Ja kermakakkuja. Ja tiedättekö, tuolla mulla on taas paistumassa yksi 15 hengen kakku uunissa ja voileipäkakku oottelemassa koristeita niskaansa. Näitä makeita kakkuja varten olen kyllä opetellut yhtä jos toistakin, ja onneksi netti on täynnä hyviä blogeja ja kotileipureita, joiden vinkeillä olen saanut hyviä ja upeita kakkuja ulos keittiöstäni. Aattelinpa listata tähän muutamia, ihan jos vaikka niistä olisi joskus apua just sulle! Ensinnäkin kakkuvuuan voiteleminen ja jauhottaminen. Olipa yhdenkin kerran niin, että yhdeksän munan kakku...
Olin kesän alkupuolella ostanut erinomaisen hyvän australialaisen kokonaisen Black Angus brisketin, eli naudan rintapalan. Tuo rintapala koostuu kahdesta erityyppisestä lihapalasta eli rasvaisemmasta pointista ja tasaisesta flatistä. Koska liha kokonaisuudessaan oli yli kuusi kiloinen, leikkelin nuo kaksi osaa erilleen. Tuossa määrässä olisi ollut kyllä meidän pienelle ruokakunnalle aivan tuhottoman paljon syömistä, enkä halunnut alkaa pakastelemaan kypsiä lihoja. Sitä paitsi, kun en ole monen monituista briskettiä savustellut, ajattelin, että helpompi saada kumpikin pala oikeeseen kypsyyteen, kun ne tekee erikseen. Ovathan ne niin erityyppisiä ja kypsyvät hieman erilailla, niin varmempi veto näin mulle :) Nyt oli sitten flatin aika astella savuun. Otin lihan huoneenlämpöön noin tunti ennen savustamista ja maustoin sen reilusti ympäriinsä Poppamiehen Texas Beef Rubilla. Koska olen hieman peruslaiska ajattelin ajella helpolla, ja päätin valmistaa brisketin Traegerin pellettigrillis...
Kommentit
Lähetä kommentti