Ny rillataan!

Ystävänpäiväksi saapui sitten vähän enemmänkin ystäviä iltaa istumaan. Menin kauppaan ilman mitään ideaa illan menusta, ja kalatiskillä se ajatus sitten sikisi: siinä oli hyvän näköistä tuoretta kirjolohta tarjolla, joten sellainen siitä mukaan ja pussillinen siikliä. Kala saisi mennä savustumaan ja kunnon keskikesän juhlan tavoin saisi siiklit kylkeen.

Mulla on käytössä sellainen ihan tavallinen savustuslaatikko, josta maksoin muistaaksen alle 40€. Näppärä, mahtuu just sopivasti kaasugrilliini, ja tulee ihan mahottoman hyvää savustettua kalaa. Olen myös savustanut tuossa kanaa, mutta ei oikein onnistunut, tuli kuivaa. En koita enää. Mökin kustomoidussa savustuspöntössä  olen savustanut myös ankanrintaa, ja se toimi erittäin hyvin. Nam!



Suolasin ensin kalan noin puoleksi tunniksi, eli paljon karkeaa mesisuolaan sisään ja pintaan, ja sitten talouspaperilla pyyhitään suolat pois.

Siinä se oottelee savusaunaan menoa



Sitten keskilämpöiseen grilliin noin puoleksi tunniksi (kala oli hieman päälle kilonen). Sitten pois grillistä, ja annetaan vetäytyä suljetussa laatikossa sellainen ainakin 20 minuuttia ennen esillelaittoa.

Tuoksu oli ihana! Kaveri oli haistanut sen bussipysäkille asti, ja toivonut että tuoksu tulisi meiltä. Ja tulihan se.

Ja siinä savustettu kirjolohi




Salaattina oli vuonankaalia, joka on yksi tämän hetken lemppareistani. Meidän lähin kauppa on Lidl, ja sieltä on saanut jo tovin erittäin hyvää vuonankaalia ison pussillisen noin 1,60€. Vuonankaalin sekaan paistoin pekonikuutioita, sekaan krutonkeja ja päälle valmis sinihomesalaatinkastike.

Tuosta vuonankaalista saa hyvän tosi ruokaisan lounassalaatin kun laittaa tuohon mukaan vielä yhden avokadon.

Hyvin maistui eväät kaikille, ja ilmeisen hyvän energian antoi, kun jaksettiin tanssiakin sitten monta tuntia isolla kirkolla, sillain ihan ex tempore. Ja juomat siivitti tanssitaitoja, ai että mä olin taas ihan liekeissä. Ainakin omasta mielestäni.

Kiitti ystävät, oli oikea Ystävänpäivä!

K.E.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa