Puhtaat kiuaskivet ja seesamikanaa

Taas oli sauna jo pois päältä kun sinne menin. Enemmän sääntö kuin poikkeus. Eipä tuo niin mittään, kun tarkoituksena olikin vaan hörytellä räkänokkaa auki (ja ehkä ihan vähän sulattaa lenkiltä kylmäksi jääneitä peräosia) ja sen pystyi tekemään tuollakin lämmöllä, ja eiks se oo vaan hyvä aina silloin tällöin pestä ne kiuaskivetkin? Vesi nääs valui nätisti niistä läpi kun viskelin sitä löylyvettä kiukaalle. Kätevänä emäntänä sitten suihkuttelin ne kivet vielä puhtaaksi. Olin laittanut reippaan annoksen eukalyptustuoksua siihen veteen, enkä ollut ihan varma mitä sellanen litku niille kiville tekee siihen jäätyään, joten todella tehokasta multitaskinkia, kiuaskin puhdistui tollain ihan niinkuin itekseen.

Saunasta toettuani tein todellaista pikaruokaa: makeaa seesamikanaa. Sillä välin kun riisi kypsyy, tulee kana valmiiksi. Ensin paahdetaan pari teelusikallista seesaminsiemeniä, ja siirretään sivuun. Kuutioidut kananrintafilee pyöritetään maissitärkkelyksessä ja nämät sitten paistetaan pienessä öljyssä pannulla kunnolla kaikilta puoliltaan. Sitten sekaan ananasmehu, kevyt soija, hunaja, raastettu inkivääri ja keitellään liemi kasaan. Noin kymmenen minuuttia paisteltuaan kana on valmis ja lautaselle. Päälle tuota paahdettua seesaminsiementä ja silputtua sipulinvartta. Mulla ei ollut sipulinvartta, joten laitoin vihreeksi korianteria:

4 kanan rintafilettä kuutioituna
1/2 dl maissitäkkelystä (esim. Maizena)
1,5 dl ananasmehua
pari rkl light soijaa
pari rkl raastettua inkivääriä
pari rkl hunajaa
pari tl seesaminsieminiä
kevätsipulin vartta silputtuna

Tarjotaan jasmiiniriisin kanssa. Jota sitten keitin vissiin joku pienehkö kiinalainen kylä mielessä. Sitä on nyt sillävissiin tuolla, että huomenna tarttekkin sitten polkasta joku fried rice-tyyppinen ratkaisu siitä riisin lopusta.

Illalla, tai siis yöllä, olisi sitten se Super Bowl. Oon meuhkannut ainaski kaksi viikkoa, että mä ainakin katon sen. Eilen illalla jaksoin valvoa yhteentoista, Super Bowl alkaa yhdeltä. Most unlikely. Kyl mä muuten mutku tää räkänokka...

Taidanpa tarjota itselleni yhden Super Bowl oluen. Budiahan sitä ois pitänyt ostaa, kun on niin nätit mainoksetkin tehty SB:tä varten, mut Lidlissä oli Milleriä, niin otin sit sitä.

Tässä vielä pieni australialainen opetusvideo kaikille, miksi siellä koulussa kannattaa käydä:
(ihan sitten omalla vastuulla katotaan tuota videota)

http://thoughtcatalog.com/jessica-blankenship/2014/01/this-anti-skipping-school-ad-is-the-most-disturbing-thing-ive-ever-seen/

Terkuin,

Kätsä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa