Punajuuririsottokateus

Eilen mun grillisisko, Kretu, postas Facebookkiin kuvan punajuuririsotosta minkä oli tehnyt. Ja johan iski punajuuririsottokateus. Munkin on saatava!

En ollut koskaan tehnyt punajuuririsottoa ennen, joten vähän piti googlailla miten sen sitten tekisi. Olin just ostanut hyvää omenatuoremehua Hulluilta Päiviltä ja samoin Arlan mustaleimaa, joten otin nuo lähtökohdiksi. Muuten siihen menisi sitten ainakin vuohenjuustoa ja timjamia. Tässä ruoka-aineet:

3 isoa punajuurta raastettuna
1 iso banaanisalotti pieneksi pilkottuna
2 valkosipulinkynttä pieneksi hakattuna
50 g voita
1/2 dl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1,5 dl omenamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
5 dl tattilientä
100 g mustaleimaa raastettuna
100 g vuohenjuustoa
1 tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
noin 6 oksaa tuoretta timjamia

Tee tatti- tai kanaliemi. Pidä se lämpimänä. Sulata voi pannulla, lisää punajuuri, sipuli ja valkosipuli, paista keskilämmöllä kunnes punajuuren mehu on haihtunut. Lisää nyt ensin oliiviöljy ja riisi. Hämmennä hyvin sekaisin ja paistele muutama minuutti, lisää lämpöä pannulle. Yhdistä omenamehu ja valkoviinietikka ja lisää possauttaen pannulle. Vähennä jälleen lämpö keskilämmölle. Paistele kunnes neste on haihtunut. Lisää nyt reilu desi lientä risottoon, hämmennä sekaisin, ja lisää mausteet. Keittele ja lisää aina noin desi kerrallaan lientä, kunnes lientä on pari desi jäljellä ja aikaa on mennyt reilu 10 minuuttia. Lisää nyt loppu neste ja juustot. Sekoittele niin, että juustot sulavat hyvin sekaan. Keittele vielä viitisen minuuttia, niin että riisissä on vielä hieman purutuntumaa, mutta se on kypsää ja seos on mukavan löysä.

Paista muutama vuohenjuustokiekko päälle, lisää balsamicosiirappia ja joko paahdettuja pinjan siemeniä (tai pistaasipähkinää rouheena kuten tässä).


Risotto oli ihan hyvää, hieman pliisua. Ehdottomasti korvaan seuraavalla kerralla omenamehun valkoviinillä, koska selvästi kaipasi happoa enempi, ja tuo Arlan mustaleima ei tainnut myöskään olla kovin ryhdikästä, eli sen tilalle hyvää parmesaania, niin eiköhän olisi kuule aikamoisen hyvää! Testaan luultavasti piakkoin, sen verran jäi vielä punajuuririsottokateus päälle :)

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa