Sunnuntai-illan pelastajapiirakka

Sunnuntai-iltana, varsinkin jos on syksy ja sataa, alkaa tehdä mieli jotain iltapalaa vaikka sitten Tanssii Tähtien Kanssa kaveriksi. Letut toimii hyvin makeannälkään, piirakat taas siihen suolaisen himoon. Suolaiset piirakat ovat siitä kiitollisia, että jos vaan jääkaapista löytyy pari munaa, kermaa ja juustoa, saa muut täytteet kasattua sitten ihan mistä vaan.  

No tälläinen himo sitten iski, hyvissä ajoin ennen showtimeä, joten laitoin 100 g voita pehmenemään ja aloin katsella täyteaineita. Mulla on vieläkin niitä oudosti jääkaappiini vaeltaneita maitorahkoja, joten ajattelin upottaa yhden taas pohjaan. 



Pohjaan tuli:

100 g pehmennyttä voita
vähän yli puoli purkkia maitorahkaa
1 tl leivinjauhetta 
noin 4 dl jauhoja 

Sekoitin leivinjauhot jauhoihin, maitorahkan pehmenneeseen voihin, ja lopuksi jauhot voi-rahkaseokseen. Veivasin tasaiseksi ja laitoin kylmään lepäämään noin 40 minuutiksi.

Sillä välin kun taikina lepäsi, kuullotin pienessä oliiviöljyssä pieneksi silputun sipulin. Käänsin levyn pois päältä ja lisäsin pannulle pieneksi pilkottua punaista paprikaa ja timjamin oksan. Päälle lisäsin suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Sitten pilkoin palvikinkkua palasiksi, ja lisäsin seokseen.

Taikinan työstin kokkausarkin päällä käsin vähän piirakkavuokaani isommaksi. Varsin näppärä tapa saada taikina tasaisesti piirakkavuokaan. Laitoin siis taikinan tuolle paperille, jauhoja vähän päälle, ja sitten vaan taputtelin muotoonsa, kunnes oli sopivan kokoinen. Ja tuolla paperilla se olikin helppo sitten vielä nostaa piirakkavuoalle.

Nyt sitten vaan täytteet päälle. Levitin kinkut alle, kaapista löytyi mozzarellaraasteen loppu, raastoin vielä hieman cheddaria siihen päälle, ja lopuksi kaadoin päälle kaksi munaa sekoitettuna 2 dl kermaan. Piirakan paistoin 180 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. 

Telkkari päälle, kuppi teetä ja pala piirakkaa. Aika kelvollista sunnuntai-iltaa!

-Viivi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa