Himpskatti vieköön, syyslentsu otti niskalenkin. Tähän räkikseen on saatava jotain pikkasen tuhdimpaa sapuskaa, ja mielellään pienellä potkulla. Paree kaivella Poppamiehen konstit pöytään!
Sitten kumosin tuon vuokaan ja paistoin pari tuntia 175 asteisessa uunissa.
Puolukkahilloa ei ollut, mutta onneksi on äiti, joka rakastaa puolukanpoimintaa. Itse en todellakaan marjamättäillä viihdy, sienimetsässä kyllä. Niitä puolukoita on sitten aina pakastimessa ja hillosokeriakin löytyi kaapista. Puolukat kattilaan, pari desiä vettä ja hillosokeria, ja kiehumaan. Keittelin tuota siinä parikymmentä minuuttia, ja, avot, puolukkahillonne, Madame!
Kaalilaatikko oli hyvää, huomennahan se on vielä parempaa. Jos sitä on vielä silloin....
Aivastelevin terkuin,
Viivi
Poppakonstit flunssan karkotukseen |
Aattelinpa
keitellä tujummat kaalilaatikot näillä avuilla. Laitoin ensin kokonaiset
ohraryynit kiehumaan isoon kattilaan, noin puoleen litraan
lihalientä. Kun ne oli kiehunut hetkisen, lisäsin kattilaan suikaloidut kaalit. Pannulle pilkoin kaksi isoa, makeaa sipulia,
joita kuullottelin ensin tovin ja siihen päälle lisäsin 800 g jauhelihaa. Kun
liha oli ruskistunut, lisäsin noin 3 rlk Poppamiehen Burgers & Ribs
mausteseosta, pari rkl tuota nestemäistä valkosipulia (oishan siihen toki normi
vs käynyt, mutku flunssa) ja sitten aloin varovasti tippa tipalta lisätä tuota
Barbados chilikastiketta. Se nääs oli aikas hottia kun maistoin sitä
paljaaltaan, mutta hyvin sitä tuonne pannulle uppos. Lisäsin vielä suolaa,
tummaa siirappia runsaan desin (tai ehkä kaks...) ja pari rlk meiramia.
Lisäsin loput kaalit, jotka eivät mahtuneet kattilaan ohraryynejen kanssa, jauhelihan sekaan pannulle. Lopuksi kaadoin koko kaali-ohrakeitoksen sille pannulle, ja keittelin ja maustelin sitä siinä.
Sitten kumosin tuon vuokaan ja paistoin pari tuntia 175 asteisessa uunissa.
Puolukkahilloa ei ollut, mutta onneksi on äiti, joka rakastaa puolukanpoimintaa. Itse en todellakaan marjamättäillä viihdy, sienimetsässä kyllä. Niitä puolukoita on sitten aina pakastimessa ja hillosokeriakin löytyi kaapista. Puolukat kattilaan, pari desiä vettä ja hillosokeria, ja kiehumaan. Keittelin tuota siinä parikymmentä minuuttia, ja, avot, puolukkahillonne, Madame!
Kaalilaatikko oli hyvää, huomennahan se on vielä parempaa. Jos sitä on vielä silloin....
Aivastelevin terkuin,
Viivi
Kommentit
Lähetä kommentti