Himpskatti vieköön, syyslentsu otti niskalenkin. Tähän räkikseen on saatava jotain pikkasen tuhdimpaa sapuskaa, ja mielellään pienellä potkulla. Paree kaivella Poppamiehen konstit pöytään!

Poppakonstit flunssan karkotukseen

Aattelinpa keitellä tujummat kaalilaatikot näillä avuilla. Laitoin ensin kokonaiset ohraryynit kiehumaan isoon kattilaan, noin puoleen litraan lihalientä. Kun ne oli kiehunut hetkisen, lisäsin kattilaan suikaloidut kaalit. Pannulle pilkoin kaksi isoa, makeaa sipulia, joita kuullottelin ensin tovin ja siihen päälle lisäsin 800 g jauhelihaa. Kun liha oli ruskistunut, lisäsin noin 3 rlk Poppamiehen Burgers & Ribs mausteseosta, pari rkl tuota nestemäistä valkosipulia (oishan siihen toki normi vs käynyt, mutku flunssa) ja sitten aloin varovasti tippa tipalta lisätä tuota Barbados chilikastiketta. Se nääs oli aikas hottia kun maistoin sitä paljaaltaan, mutta hyvin sitä tuonne pannulle uppos. Lisäsin vielä suolaa, tummaa siirappia runsaan desin (tai ehkä kaks...) ja pari rlk meiramia. 



Lisäsin loput kaalit, jotka eivät mahtuneet kattilaan ohraryynejen kanssa, jauhelihan sekaan pannulle. Lopuksi kaadoin koko kaali-ohrakeitoksen sille pannulle, ja keittelin ja maustelin sitä siinä. 



Sitten kumosin tuon vuokaan ja paistoin pari tuntia 175 asteisessa uunissa.

Puolukkahilloa ei ollut, mutta onneksi on äiti, joka rakastaa puolukanpoimintaa. Itse en todellakaan marjamättäillä viihdy, sienimetsässä kyllä. Niitä puolukoita on sitten aina pakastimessa ja hillosokeriakin löytyi kaapista. Puolukat kattilaan, pari desiä vettä ja hillosokeria, ja kiehumaan. Keittelin tuota siinä parikymmentä minuuttia, ja, avot, puolukkahillonne, Madame!

Kaalilaatikko oli hyvää, huomennahan se on vielä parempaa. Jos sitä on vielä silloin....



Aivastelevin terkuin,

Viivi





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa