Eilen juhlittiin ihanaa ystävääni Annea. Upeat juhlat Krapin Ravintola Mankelissa, jonka puitteet tällaisille lämpimille juhlille ovat ehkä enemmän kuin kohillaan. Ruuat olivat varsin maittavat, yllätysesiintyjänä drag artist Sheila, jolla oli takataskussa muutama ihan hauska ylläri, ja paikalliset muusikot vetäsivät sitten bileet käyntiin cover biiseillään Ziggy Stardustista siihen kun Chicago kuoli. No jorattiin tietenkin. Juhlakalu etummaisena. Sairaan siistiä! Ja kiitos vielä kaikille, ootte niin PUS!

Juhlat jatkuivat sitten vielä lauantaille Krapin savusaunalla, jonne ajelin iltapäivällä ajatuksena käydä vielä uimassakin. Toi sauna on niin Suomen top vitosessa, eikä pettänyt tälläkään kertaa. Otettiin sitä pehmeetä löylyä ja kävinhän mä uimassakin. Vesi oli vissiin jotain 8-10 asteista. Mittaria ei ollut käytössä, mutta tähän lopputulemaan päästiin Krapin isännän, Pekan, kanssa. No ainaskin se vesi virkisti, ja löylyt lämmitti päälle. Aivan ihanaa.

Kuvat Anne Holma-Lehtinen 4.10.2014

Ruokataloudessa asuva nuoriso pyysi sushia illalliseksi, joten lähdin saunomisen jälkeen kotiin vääntämään sushia jälkikasvulle. Tein lohta, grillattua lohta ja California makeja. Toi setti on meidän porukan kotilempparit. 

Jälkkäriksi tein omena-kinuski-kaurapaistosta, johon olin jo ennen saunalle lähtöä laittanut purkillisen tiivistettyä maitoa kiehumaan hiljalleen veteen. Sitten pilkoin kotimaisia luomuomenia vuokaan:





Päälle tuohon levitin sen tiivistetystä maidosta keitellyn kinuskin (siis maailman helpoin kinuskihan tulee sillain, että laittaa tiivistettyä maitoa purkillisen, siinä purkissaan siis, hiljaa kiehuvaan veteen vähintään kahdeksi tunniksi), jonka päälle levitin kauraseoksen. Kauraseoksen olin tehnyt niin, että laitoin ensin kattilaan sulamaan 100g cocos-kookosrasvaa (sitä hopeakuorisessa paketissa rasvahyllystä löytyvää, jolla on perinteisti paistettu vappumunkit), johon sekoitin noin 1,5 dl sokeria, ja sitten 3 dl kaurahiutaleita. Kauraseoksen päälle levitin nokareita voita, ja paistoin 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjosin vanhanajan vaniljajäätelöllä, ja oli kuulkaas aika nams!

Omena-kinuski-kaurapaistos vaniljajätskillä ja piparisydämellä

Onhan tää syksykin aika jees.

Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa