What's cooking, good looking?

Paistaa se vielä risukasaankin
Ei muuten ole montaa niin huikeeta tuoksua, kuin grillistä kevätilmaan nouseva paistuvan lihan tuoksu! Tänään pääsin taas tuota ihanuutta tuoksuttelemaan, kun mulla oli muutamia eri lihoja, mitä grillasin.

Huomiseen tapahtumaan grillasin Roslundilta haettua flank steakia, jota siivutan Väyrysen pikkubriossejen väliin wasabi cole slaw:n kanssa, me kun olemme yhdessä sponssaamassa naisten jenkkifudiksen alkeiskurssia. Mulla oli myös lampaan etuneljännes, johon tuolla hyvällä hiilloksella vedin pinnat kiinni ja nostin siitä sitten uunivuokaan hautumaan loppuun. Pala ei järin isolta tuossa kuvassa näytä, mutta sitä on siinä noin 2,5 kiloa, joten miedolla lämmöllä kun sitä hauduttelee niin kyllä siinä useampi tunti vierähtää. Ja tänään siis uunissa, kun ei valitettavasti pysty viettämään grillin äärellä päivää, vaikka kuinka kelitkin olisi siihen just eikä melkeen.

Lampaan etuneljännes ottaa väriä pintaan hiileltä ennen uuniin joutumista
Tuohon kun laittaa kreikkalaisen salaatin, tsatsikin ja palan hyvää maalaisleipää, niin on muuten maut kohillaan.



Ja sit taas ollaan vähän jänskän äärellä. Ilmoittauduin halukkakksi What's Cooking Helsingin Maustaminen-näytöskeittiöön 9.4 ja nyt odotetaan pääsenkö mukaan kokkailemaan tähän tapahtumaan 16 muun ruokablogaajan seuraan. Haku umpeutui eilen ja piakkoin pitäisi kuulla miten kävi. Pidä peukkuja mulle! Olisi varmaan hauska ja opettavainen kokemus kaikkineen blogaaja-aamuseminaareineen ja illallisineen.

Jos pääsen yhdeksi kokkaajaksi tuonne, niin ajattelin tehdä tacoja tortilla prässillä ja siihen kanaa, jotain ihku salsaa, guacamolea, pica de galloa ja jotain rapeeta kylkeen. Kyse kun on maustamisesta niin tuossa sitä löytyy: paljon yrttejä, limeä, tuoreita kasviksia ja mahtavia makuja. Ehdottomasti omaa lempparimakumaailmaani. Mutta, katsotaan josko arpaonni suosisi (olin muuten lotonnut viime viime viikolla, eikä natsannut, joten tiiä tuosta arpaonnesta...) ja pääsisin tuonne mukaan, ja jos pääsen niin tuuhan kattoon. Mutta toistaiseksi, pidä peukkuja.

-Viivi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa