Lauantain sietämätöntä keveyttä

Joskus vaan on ihan sairaan hyvä fiilis. Aamusta asti. Tänään on just sellanen päivä. Hyvää kolumbialaista kahvia koko pannu, chilliä musaa, mukava aamiainen teinin kanssa, ei mitään kiirusta mihinkään ja illalla hyvä musakeikka tiedossa. Mikäs tässä, Nykäsen Masaa lainatakseni elämä on ihmisen parasta aikaa!

Jotain tekis mieli kokata, ja pitäähän sitä ihmisen toki syödä, varsinkin jälkikasvun, niin siitä sitten tonkimaan kaappeja. Mulla on hyvää kanan rintafilettä, ja kun kaappeja alkaa todella koluamaan niin sieltähän löytyy myös korkkaamaton maapähkinäpurkki, kookosmaitoa ja vähän sitä sun tätä mistä voisi kokeilla keittää kasaan soossia tuolle kananrinnalle.

Sitten kun niitä kaappeja käy läpi, niin siinähän tulee ne siivottuakin samalla ja meillä se tarkoittaa sitä, että sit kokaktaan vähän muutakin kuin mitä oli tarkoitus. Ainaskin nyt sämpylöitä ja taatelikakkua kun joululle ostettuja taateleita ois paree käyttää pois.

Mutta mennään nyt vielä tuohon maapähkinäkanaan, tässä mitä siihen tuli:


400 g kananrintafilettä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk kookosmaitoa
2 dl maapähkinävoita
pari valkosipulinkynttä
1 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1rkl osterikastiketta
1 rkl sokeria
1 tl suolaa, varovasti maistellen koska kalakastikkeessa ja soijassa on suolaa jo itsessään
chiliä maun mukaan
noin 3 cm pala raastettua inkivääriä
yhden limen mehu

Yhdistä kaikki muut aineet, paitsi limen mehu, pannulle. Keitä hitaalla lämmöllä 1,5 tuntia. Viipaloi kananrintafileet, mausta suolalla ja pippurilla, ja laita päälle tilkka ruokaöljyä. Grillaa tai paista erikseen nopeasti kypsäksi.



Lisää lime kastikkeeseen, sekoita hyvin. Tarjoa kanat ja kastike jasmiiniriisin kanssa.


Varsin maukas setti, varsinkin kun laitoin ihan reilulla ranteella tuota chiliä sekaan.

Sämpylätkin tuli siinä sivussa. Oon tehnyt nyt muutaman kerran sämppärit kaurahiutaleilla ja fenkolin siemenillä, ja on sitä helppoa ja hyvää. Teen välinostatuksen taikinalle, ja tuntuu tekevän tosi kuohkeiksi nuo sämpylät. Pannaanpa ohjetta siitäkin vielä tähän, jos vaikka hotsittais jotakuta kokeilla:

2-3 dl kiehuvaa vettä
2-3 dl kylmää maitoa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl jauhoja
2 rkl ruokosokeria
1-2 rkl fenkolin siemeniä

ja kun sopivan lämmintä (kädenlämpöistä) sekaan pussillinen kuivahiivaa. Sekaisin ja sitten jätetään noin 5-15 minuuttia oottelemaan ihan itekseen kunnes kuplii. Nyt sitten sekaan:

kukkurallinen tl suolaa
 0,5 dl oliiviöljyä
ja nyt sitten lisätään jauhoja kourallinen kerrallaan työstäen taikinaa hyvin koko ajan, ja kun taikina irtoaa käsistä, nostatetaan noin tunti.

Leivotaan sämpylöiksi ja paistetaan 220 asteessa nätin ruskeiksi. Ja syödään lämpiminä oikean voin kanssa, nam.


Nyt vielä ootellaan taatelikakut uunista, jänskä nähän millasia niistä tuli, hujautin sekaan pomeranssinkuorta ja cayennea. Ainaskin nuo näyttää olevan nousseet tuolla uunissa kelvollisesti:


Kohta saakin sit alkaa sutii maskaraa silmäkulmiin ja laitaa hippahousut jalkaan. Jei!

Vietähän mukavaa säkin!

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa