Pottutorni

Piti taas testailla netissä nähtyä. Muutaman kerran kun vastaan oli tullut tuo muffinsivuokaan rakennettu perunatorni, niin johan sitä alkoi tehdä mielikin. Sopivasti jääkaapissa oli ollut sulamassa lampaan etuneljännes, jonka sitten ajattelin aloittaa grillissä ja hauduttaa loppuun uunissa ja tarjota näitten pottujen kanssa.

Ensin siis grilliä päälle. Big Green Eggin kansi oli jäätynyt kiinni, enkä jaksanut alkaa veivaamaan sitä eri tempuilla auki (note to self: ensi talvena BGE säilytetään muualla kuin taivasalla), joten kaasugrilli käyttöön, mutta, lälläslää, mun kaasugrilliin saakin hiilikaukalon, joten pääsin vetelee lampaalle hyvän hiilenmakuisen pinnan grillillä, kuten toiveena olikin.


Tuosta sitten laitoin lampaan vuokaan, vuoan pohjalle porkkanaa, sipulia ja valkosipulia. Foliot päälle ja uunin 150 asteeseen pariksi tunniksi.

Sitten olikin tuon perunakokeen aika. Ostin tätä varten nättiä Rosamundaa.

Tässä ohjetta:

1,5 perunaa per syöjä
0,5 rkl oliiviöljyä per syöjä
0,5 dl juustoraastetta per syöjä (itse käytin cheddar-raastetta)
valkosipulia
tuoretta timjamia
suolaa, varovasti ja riippuen miten suolaista juustoa käytät
pippuria

Pese perunat hyvin, kuivaa ja siivuta, mieluiten mandoliinilla, aivan ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa kaikki aineet sekaisin. Kasaa muffinsivuokaan siisteiksi keoiksi, paista 190 asteessa noin tunti, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja hieman rapeutunut.

Itse tein perunat muffinssivuoassa erillisissä silikonivuoissa, koska halusin varmistaa, että lähtevät helposti irti, mutta jotenkin nämä olivat kyllä sen verta rasvaisia, että luulen, että olisivat irronneet aivan loistavasti ihan tuosta teflonpinnoitetusta muffinsivuoastanikin ilmankin.

Kylkeen keittelin vielä vihreitä papuja, joiden päälle paahdoin kurpitsansiemeniä espelette-chilillä (cayenne käy vallan hyvin tähän myös) ja suolalla ja paistoin pannulla oliiviöljyssä shalottisipulia ja herkkutattia. Voi pojat, että oli hyvää. Nuo perunat olivat ihan superherkullisia, ei kyllä mitään kevytperunoita, mutta hitsin hyviä! Jatkoon!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa