Viva la lasagna

Onpas kerrassaan nastaa kun aurinko paistaa ja ulkona näyttää melkein keväiseltä! Pitää nauttia taas tästä päivänpaisteesta kun kuulemma huomenna heittää sellaset kymmenen senttiä loskaa niskaan. Yh. Mutta, jeps, kuu vaihtui helmiksi, ja kyllä tässä kohtaa tuon päivän pitenemisen tuntee, varsinkin näin kelvollisella kelillä.

Eilen sain taas perheen saman pöydän ääreen ja ajattelin tuhota pois valmismaissitortilloja, joita jäi turhan monta pakettia viime Ravintolapäivältä. Viikolla jo tein fisutacoja, ja nyt sit ajattelin, että testaillaanpas millasta "lasagnetta" noista mauista syntyisi. Täytteeksi mulla oli kanankoipia ja tomaattimurskaa.

Kanankoivet laitoin pataan hautumaan uuniin pariksi tunniksi. Koipiin hieroin pintaan Poppamiehen Mexcian Rubia (käytän sitä kovin mielelläni, kun siinä on apaut samat maut ja mausteet mitä muuten laittaisin noihin mehikolaisiin sapuskoihin, ja tuunailen sitten tuota miten milloinkin sattuu, riippuen haluanko enemmän tulisuutta, savunmakua tai vaikka enempi karamelisointia pintaan). Sillä välin sitten keittelin tomaattimurskasta kastikkeen lasseen. 






Tomaattikastikkeeseen laitoin:

2 prk Muttia
2 dl vettä
2 rkl tomattipyrettä
2 shalottisipulia silputtuna
pari valkosipulin kynttä
1/2 tuoretta jalapenoa silputtuna
kourallisen korianterin vartta silputtuna
suolaa
pippuria
ruokosokeria

Kuullotin sipulin pienessä öljyssä ja sitten kaikki aineet sekaisin ja keittelin kasaan sen ajan kun koivet oli uunissa.

Jos oot oikein laskalla päälle niin valmis Arrabiata-soossi toimii tässä ihan ok, vähän korianteria sekaan, niin avot.

Kun koivet oli hautunu ihan nyhdöksi, niin siivosin lihat talteen, ja päälle puristin limen mehua ja pilkoin sekaan tuoretta korianteria jonkun kourallisen verran. Tämä jälkeen laitoin vuoan pohjalle ensin kerroksen tomaattisoossia, siihen päälle tortillakerros, ja päälle kerros kanaa. Kanojen päälle laitoin kökköinä creme fraichea purkillisen ja raastoin yhden limen kuoren pinnalle.


Tuohon sitten vielä yksi kerros tortillaa ja päälle tomaattisoossi, ja ihan viimeiseksi juustoraaste ja uuniin kuorruttumaan. Mulla oli niin lämpimät nuo kaikki aineet vielä kun olin ne just tehnyt, niinpä laitoin pelkän ylälämmön uuniin ja noin 200 astetta ja vartti.


Kylkeen tein guacamolen, jonka ohjeen löydät tästä ja punakaaliraastetta, johon lisäsin limen mehun ja suolaa.

Ihan hauskanen sunnuntailounas. Seuraavalla kerralla sit taas tacot tacoina.

Lystiä helmikuuta!

-Viivi


Kommentit

  1. Sinulla on hyvä blogi. Mistä muuten ostat maissitortillasi? Kaupoissa, joita käytän, ei niitä ole. Toki niitä voisi tehdä itsekin, mutta en ole vielä löytänyt itsestäni niin paljon yritteliäisyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippamoikka! Kiitos Ari :) Kysymyksesi oli mennyt ihan ohi, sorppa! Ostan maissitortillat yleensä tukusta, mutta olen kyllä nähnyt juurikin noita samoja S-ryhmän kaupoissa. Ja silloin kun tarvitaan vain pieniä määriä, eli omiksi tarpeiksi, veivaan taikinan Maseca-jauhoista ja painelen letut tortilla-prässillä. Varsinkin grillillä noista tulee ihan parhaat! Terkuin Viivi

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa