Pientä ja nättiä
Hampurilaissämpylät olivat ihania minibriosseja, eli tuollainen hyvä briossisämpylä on oiva pohja näihin. Liha slaidereissa oli grillattu flank steak, jonka olin grillannut jo edellisenä päivänä.
Tässä ohjetta, joista tulee noin 20 pientä tai 10 normaalikokoista hampurilaissämpylää.
Flänkkärin kuivarub:
1 kg flank steakia
1 rkl suolaa
1 rkl jeeraa
0,5 dl ruokosokeria
1 dl sinappijauhoa
pari rouhaisua mustapippuria
Sekoita rubin ainekset keskenään ja hiero lihan pintaan.
Grillaa hyvällä, suoralla hiilloksella noin 5-6 min kumminkin puolin, kunnes sisälämpö on noin 54 astetta paksuimmasta kohdasta. Kääri folioon vetäytymään. Siivuta ohuiksi siivuiksi.
Sisään tein wasabi-coleslawn:
300 g kaalia
1,5 porkkanaa
1 iso shalottisipuli
1 punainen chili, ilman siemeniä
Raasta kaikkia aineet ja sekoita.
kastike:
1 dl majoneesia
1 dl kreikkalaista jugurttia
0,5 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 rkl wasabijauhetta tai puristettua wasabitahnaa maun mukaan
suolaa
Sekoita aineet, maista maut. Voit sekoitaa pienen määrän raasteen kanssa, jotta saat maistettua sopivan määrän wasabin makua coleen. Kun maku on haluamasi, yhdistä kastike ja raaste.
Sinappikastike:
2 rkl dijonin sinappia
2 rkl kreikkalaista jugurttia
Leikkaa nyt briossit halki, sivele ihan pieni määrä sinappikastiketta briossin alapuolikkaalle, nosta päälle ohueksi siivutettua flank stekia ja lihan päälle kasa wasabi-coleslaw:ta. Kansi päälle ja jos on minibriossi, niin tue kansi koktailtikulla.
Säilytä viileässä ennen tarjoilua. Nautitaan hyvässä seurassa raikkaan juoman kera. Toivottavasti auringon paistaessa ja hyvä musan soidessa taustalla :)
-Viivi
Kommentit
Lähetä kommentti