Snadisti looraa

Huh, laitonpa sit paikalliselle fb:n kierrätys sivulle viestin muutama viikko sitten, että voin tehdä lanttu- ja porkkana laatikkoa niille, jotka haluavat itse tehtyä looraa, muttei ehdi ja muuten vaan ei hotsita niitä ite alkaa tekee. Noh, yllättävän moni oli kiinnostunut, ja nyt noin 20 kiloa lanttua, 10 kiloa porkkanaa ja aika hiivatin monta kattilallista riisipuuroa olo on se kuuluisa väsynyt, mutta onnellinen. Onks vähä hienoa, kun saa laittaa ihmisille hyvää niitten joulupöytään!

Aattelinpa sitten laittaa reseptit tähän talteen, kun tuli niitä tuossa jokseenkin testattua ja hyväksi havaittua.

Porkkanalaatikko

Riisipuuro:
3 dl vettä
1,5 dl riisiä
5 dl täysmaitoa
3 dl vettä
suolaa

Keitä ensin eka satsi vettä, jossa noin 2tl suolaa, ja laita riisit siihen kiehumaan niin, että tuo vesi imeytyy niihin. Kun vesi on imeytynyt, laita hella keskimiedolle lämmölle ja kaada perään maidot ja vesi. Keitä haudutellen, kunnes kypsää. Jos on yhtään kuivakkaa. lisää maitoa niin että on kosteaa puuroa.

Kun puuro kiehuu tee porkkanat.

1 kg porkkanaa

Kuori ja keitä aivan kypsäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja survo porkkana survimella niin että jää hyvää sattumaa porkkanaan.

Lisää porkkanaan:

1-2 tl valkopippuria
0,5 dl siirappia
0,5 tl muskottipähkinää

Sekoita hyvin ja lisää nyt sekaan:

1 muna

Riko muna lasiin ja sekoita haarukalla rikki ja vatkaa porkkanan kanssa sekaisin. Lisää nyt riisipuuro ja sekoita hyvin. Maista mausteet, ja lisää jos kaipaa lisämakuja.

Laita päälle korppujauhot ja muutama nokare voita.

Paista 175 astetta noin tunti.

Lanttulaatikko

Kilo lanttua

keiteään ihan kypsäksi suolatussa vedessä, jonka jälkeen survotaan suht tasaiseksi massaksi. Saa jäädä vähän sattumaa.

Sekoita lanttuun:

2 dl kermaa
2 munaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
suolaa
valkopippuria
desi siirappia

Ja kun on kaikki hyvin sekaisin, maista ja lisää suolaa, makeutta tai muita mausteita, jos tuntuu niitä vielä kaipailevan.

Kaada vuokaan, laita päälle korppujauhot ja muutama nokare voita.

Paista ensin 200 astetta noin tunti, ja sitten vielä 150 astetta toinen tunti.

Paistoin siinä sivussa myös meidän perheen lanttulooran

Ja nyt mä kaivan mun viime vuotisen repsun joululeivästä tästä blogista, koska huomenna paan leipasten sellasen.

Eipä sitten muuta ku jouluiloa!

-Viivi

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa