Snadisti looraa
Huh, laitonpa sit paikalliselle fb:n kierrätys sivulle viestin muutama viikko sitten, että voin tehdä lanttu- ja porkkana laatikkoa niille, jotka haluavat itse tehtyä looraa, muttei ehdi ja muuten vaan ei hotsita niitä ite alkaa tekee. Noh, yllättävän moni oli kiinnostunut, ja nyt noin 20 kiloa lanttua, 10 kiloa porkkanaa ja aika hiivatin monta kattilallista riisipuuroa olo on se kuuluisa väsynyt, mutta onnellinen. Onks vähä hienoa, kun saa laittaa ihmisille hyvää niitten joulupöytään!
Aattelinpa sitten laittaa reseptit tähän talteen, kun tuli niitä tuossa jokseenkin testattua ja hyväksi havaittua.
Porkkanalaatikko
Riisipuuro:
3 dl vettä
1,5 dl riisiä
5 dl täysmaitoa
3 dl vettä
suolaa
Keitä ensin eka satsi vettä, jossa noin 2tl suolaa, ja laita riisit siihen kiehumaan niin, että tuo vesi imeytyy niihin. Kun vesi on imeytynyt, laita hella keskimiedolle lämmölle ja kaada perään maidot ja vesi. Keitä haudutellen, kunnes kypsää. Jos on yhtään kuivakkaa. lisää maitoa niin että on kosteaa puuroa.
Kun puuro kiehuu tee porkkanat.
1 kg porkkanaa
Kuori ja keitä aivan kypsäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja survo porkkana survimella niin että jää hyvää sattumaa porkkanaan.
Lisää porkkanaan:
1-2 tl valkopippuria
0,5 dl siirappia
0,5 tl muskottipähkinää
Sekoita hyvin ja lisää nyt sekaan:
1 muna
Riko muna lasiin ja sekoita haarukalla rikki ja vatkaa porkkanan kanssa sekaisin. Lisää nyt riisipuuro ja sekoita hyvin. Maista mausteet, ja lisää jos kaipaa lisämakuja.
Laita päälle korppujauhot ja muutama nokare voita.
Paista 175 astetta noin tunti.
Lanttulaatikko
Kilo lanttua
keiteään ihan kypsäksi suolatussa vedessä, jonka jälkeen survotaan suht tasaiseksi massaksi. Saa jäädä vähän sattumaa.
Sekoita lanttuun:
2 dl kermaa
2 munaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
suolaa
valkopippuria
desi siirappia
Ja kun on kaikki hyvin sekaisin, maista ja lisää suolaa, makeutta tai muita mausteita, jos tuntuu niitä vielä kaipailevan.
Kaada vuokaan, laita päälle korppujauhot ja muutama nokare voita.
Paista ensin 200 astetta noin tunti, ja sitten vielä 150 astetta toinen tunti.
Ja nyt mä kaivan mun viime vuotisen repsun joululeivästä tästä blogista, koska huomenna paan leipasten sellasen.
Eipä sitten muuta ku jouluiloa!
-Viivi
Aattelinpa sitten laittaa reseptit tähän talteen, kun tuli niitä tuossa jokseenkin testattua ja hyväksi havaittua.
Porkkanalaatikko
Riisipuuro:
3 dl vettä
1,5 dl riisiä
5 dl täysmaitoa
3 dl vettä
suolaa
Keitä ensin eka satsi vettä, jossa noin 2tl suolaa, ja laita riisit siihen kiehumaan niin, että tuo vesi imeytyy niihin. Kun vesi on imeytynyt, laita hella keskimiedolle lämmölle ja kaada perään maidot ja vesi. Keitä haudutellen, kunnes kypsää. Jos on yhtään kuivakkaa. lisää maitoa niin että on kosteaa puuroa.
Kun puuro kiehuu tee porkkanat.
1 kg porkkanaa
Kuori ja keitä aivan kypsäksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja survo porkkana survimella niin että jää hyvää sattumaa porkkanaan.
Lisää porkkanaan:
1-2 tl valkopippuria
0,5 dl siirappia
0,5 tl muskottipähkinää
Sekoita hyvin ja lisää nyt sekaan:
1 muna
Riko muna lasiin ja sekoita haarukalla rikki ja vatkaa porkkanan kanssa sekaisin. Lisää nyt riisipuuro ja sekoita hyvin. Maista mausteet, ja lisää jos kaipaa lisämakuja.
Laita päälle korppujauhot ja muutama nokare voita.
Paista 175 astetta noin tunti.
Lanttulaatikko
Kilo lanttua
keiteään ihan kypsäksi suolatussa vedessä, jonka jälkeen survotaan suht tasaiseksi massaksi. Saa jäädä vähän sattumaa.
Sekoita lanttuun:
2 dl kermaa
2 munaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
suolaa
valkopippuria
desi siirappia
Ja kun on kaikki hyvin sekaisin, maista ja lisää suolaa, makeutta tai muita mausteita, jos tuntuu niitä vielä kaipailevan.
Kaada vuokaan, laita päälle korppujauhot ja muutama nokare voita.
Paista ensin 200 astetta noin tunti, ja sitten vielä 150 astetta toinen tunti.
Paistoin siinä sivussa myös meidän perheen lanttulooran |
Ja nyt mä kaivan mun viime vuotisen repsun joululeivästä tästä blogista, koska huomenna paan leipasten sellasen.
Eipä sitten muuta ku jouluiloa!
-Viivi
Oikein mukavaa joulua.
VastaaPoistaKiitos :) Ja mahtavan uuden vuoden toivotukset sinulle!
VastaaPoista