Amerikan herkkuva

Kävin Jumbon Cittarissa ostoksilla toissa päivänä, ja täytyy kyllä sanoa, että siellä oli nyt taas yhtä ja toista tarpeellista. Kuten kokonaisia muskottipähkinöitä. Niitähän ei normikaupoissa myydä kuin jauhettuna. On nääs vaara, että nuoriso alkaa väärinkäyttämään ja hallusinoimaan. Ja Koshersuolaa. Mutta myös aivan ihania Perheleipureittein bagelsejä.

Muistan kun jotain ensimmäistä kertaa näin bagelsejä, muistaakseni Stockalla. Tietty niitä piti ostaa, kun jossain Frendeissäkin niitä syötiin. No, enpä tiennyt, että ne pitää paahtaa ensin, joten kummastelin, että eihän nää sitkeet reikäset sämpylät kovin kummosia oo. Nytpä sitten tiiän, kun olen tuolla Ameriikassakin käynyt muutaman kerran niitä syömässä. Itse asiassa, tykkään kovastikin. Parhaiten niin, että välissä on maustamaton tuorejuusto ja kylmäsavulohi. Tuo on vaan niin lyömätön yhdistelmä ja toimii!

Bagelsit siis valmistetaan syömäkuntoon niin, että tuo ameriikan rinkeli halkaistaan ja puolikkaat laitetaan paahtimeen (tai grilliin) ja sitten päälle sivellään tuorejuustoa, kinkkua, lohta, kanaa, paahtopaistia tai mitä nyt kellekin maittaa. Rehujakin sinne voi laitaa: tomaattia, pikkelöityä punasipulia, salaattia tai mitä nyt sitteen silläkin rintamalla mieli tekee. Siten vaan kannet vastakkain ja ääntä kohden.

Eli tässä vielä kuvakin tästä ameriikan herkusta, oleppa hyvä!


Bagelsit on muuten aivan loistavaa brunssikamaa. Kokeiltu on.

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa