Suloinen sunnuntaiaamu

Olipa nasta marraskuinen lauantai. Treffattiin porukalla Kluuvin Fasussa brunssilla, joka on kyllä niin hinta-laatusuhteeltaan parhaita kylillä. Istuttiin muutama tunti nauttien pöhköistä jutuista ja hyvästä aamupalasta. Siitä olikin sitten kelpo suunnistaa mm. Nespresson liikkeeseen täyttämään kahvivarastoja ja Behnfordsiin ostamaan Cream of Tartaria, jota olen tarvinnut yhteen skonssireseptiin. Nytpä pääsee sitten testaamaan nuo skonssit hyvän kahvin kanssa. 

Vatsa täynnä hyppäsin metroon ja suunnistin Kaapelitehtaalle, jossa vietettiin Street Food Carnivalia. Kivan näköistä hommaa, mutta ajankohta oli täysin väärä. Ei sinne mennä suoraan brunssilta. En siis maistellut mitään, mutta olihan siellä kiva pyörähtää.

Iltakin meni varsin rauhallisissa tunnelmissa, ja ajattelinkin hemmoitella itseäni seuraavalle aamulle mielestäni parhaalla aamupalalla: kokonaisista ohraryyneistä tehdyllä uunipuurolla.  Voitelin vuuan, ripottelin pohjalle noin 2 dl kokonaisia luomu ohraryynejä, noin teelusikallisen suolaa ja litran maitoa ja pari desiä vettä. Nukkumaan mennessäni laitoin uuniin 100 asteeseen, ja aamulla odotti ihana valmis hyvin hautunut puuro. 


Illalla sain vielä superihanan illallisvieraan, kun kaksi viikkoa sitten kotoa pois muuttanut tyttäreni tuli äidin luokse illalliselle. Grillasin hyvät rib eye piffit ja tein korvasienimuhennosta niitten kanssa. Taisi maistua opiskelijalle. Oli kuulemma syönyt paljon makaroonia viime päivinä. Noh, kyllä minä muistan mihin omat rahani upposivat opiskeluaikoina, joten ajattelin, että kokoliha voisi olla likalle paikallaan. Ja olihan se!

Tällä viikolla onkin taas kaikkea kivaa tiedossa, kun autan ystävääni järjestämään miehensä 40-vuotis synttäreitä, ja pääsen kokkaamaan pohjois-afrikkalaista ruokaa 60:lle hengelle. Kattellaan minkä hässäkän tästä vielä saa aikaiseksi ;)

Hyvissä maanantaifiiliksissä,

Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa