Tässä nyt on ollut vähän kaikenlaista...

... ja sen takia ei ole tullut paljon kokkailtua mitään mainittavampaa. Jumprahuitsi sentään, päivät on pidentyneet ja kevät on tullut kylille! Aamulla lähdin käymään lähiliiteristä hakemaan tuoreet croissantit aamiaispöytään. Aurinko paistoi, linnut lauloi ja oli varsin leuto ilma. Marraskuun eka! Uskomatonta, ihan kuin jossain Keski-Euroopassa.

Päivä oli jokseenkin haipakkaa, ja piti sitten koittaa nopsakkaan tehdä ruokaa perheelle. Loistava pikaruoka, johon mulla juuri aina löytyy ainekset, eli Carbonaaraa lautasille. Mun ohje on Sophia Lorenin keittokirjasta. Siinä vasta La Mamma!



Carbonara 3:lle

Pastaa 100 g per ruokailija

pekonikuutioita rasiallinen (oisko siinä joku 150g...)
yksi valkosipulin kynsi pieneksi silputtuna (laita valkosipuli leikkuulaudalle ja paina veisten lappeella kynsi lautaa vasten murskaksi ja sitten silppua veitsellä loput pieneksi )
kaksi kananmunaa
pari desiä raatettua parmesaania



Keitä pasta ohjeitten mukaan. Itse pidän eniten tässä spaghetista.

Kun pasta kiehuu, paista pekonikuutiot rapeiksi pannulla, ja kun on valmiit käännä lämpö pois ja lisää pannulle valkosipulit.

Vatkaa kulhossa munta rikki ja lisää muniin parmesaani.

Kun pasta on kypsä poista vesi, mutta säästä 1-2 desiä keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan keitinveden kanssa, lisää pekonit ja muna-juusto seos ja sekoita hyvin, niin että juusto sulaa ja munat hyytyy kastikkeeksi.  Sitten vaan lautasille ja pöyräytys mustapippuria niskaan. Ruoka syntyy siis siinä ajassa kun pastan keittää, joten todellakin pikaruokaa.

Buon appetito!

Padrona


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa