Yrittäjän arkea

Aikamoista tää yrittäjän arki. On niitä päiviä kun herätään seittemältä, ja aamukahvin lomassa aletaan kuorimaan kymmenen kiloa punajuurta. Ja ekan kerran nostetaan jalat ylös sitten joskus puolen yön aikaan. Ja yleensä ihan hirmu euforia, kun on tehnyt työtä hyvällä sykkeellä ja edesauttanut juhlien onnistumisessa.

Ja sit on sellasia päiviä ku tänään.

Puolen päivän aikaan mun luokse tuli Lidln Grillimaisteri-kiertueen kuvaajat tekemään haastattelua. Ne tuli suoraan Heinolasta Ravintola Maisterista (sairaan hyvät bursat, iso suositus!), jossa olivat käyneet haastattelemassa Grillimaisteri kollegaani, Tomi Nipulia. Ihana Tomi ja vaimonsa Mari oli laittanut kuvaajille tulkut mulle mukaan!


 Ensin otettiin hieman kuvaa mun pihassa grilleiltä.


Sitten mentiin sisälle ja etsittiin hyvää paikkaa, missä itse haastattelu tehtäisiin. 


Kaikki parhaat bileethän tapahtuu aina keittiössä, joten sinnehän mekin päädyimme sitten jutustelemaan mun Grillimaisteri-voitosta ja sitä seuranneista ajoista. Saahan taas nähä millasta matskua siitäkin tuli. Tähän sellanen itkunauruhymiö.

Tuosta kun oltiin selvitty lähdin Hellapoliisille Itä-Pakilaan katsomaan loppuja kuvia, mitä olimme kuvanneet kirjaa varten. Läpikäymättömät kuvat oli talvigrillauskuvia, joita sitten pläräilin ja merkkasin ne kuvat, joista itse pidin eniten.


Katoinpa siinä sitten jo läpikäymiäni kesäkuvia, ja voi hyvät hyssykät kun tuli kaipuu noihin kesäisiin maisemiin. Tässä ollaan isän kanssa Petäjävedellä kuvaamassa nuotiolla. Isä pitää nuotioo yllä ja mä lappaan siihen paistettavaa. Toi notski on niin mun yks lempipaikoistani.


Siinä kun kattelin noita auinkoisia kuvia, tuli myös kuvia tacoista ja alkoikin tehdä mieli kanatacoja. Mullahan oli edellisen päivän kananrintafileet vielä käyttämättä, joten teinpä nopeesti sitten aikas herkun pica-de-gallo-guacamole-maissi-hässäkän, jonka kääräsin pehmeäkuoriseen tacoon kananrinnan kanssa.


Maissi-avocadosalsa

2 avocadoa, kuutioituna
1 pieni purkki makeaa maissia
2 tuoretta jalapenoa, pieneksi hakattuna, siemenet poistettuna
1 iso tomaatti (mulla oli pari kourallista miniluumutomaattia) kuutioituna
1 salottisipuli pieneksi silputtuna
kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
1 limen mehu
1 tl suolaa
pari rouhaisua suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Siivutin sitten kananrinnan, jota nostelin pehmeille tacoille, pari lusikallista salsaa päälle, ja nostelin sitten vielä muutaman teelusikallisen kermaviiliä päälle. Vallan oli maukkaat pikatacot. Hiukka joutuu kuitenkin oottelee, että pääsee noihin kesäpäivä fiiliksiin :)

Saas nähä millanen päivä yrittäjälle huomisesta muodostuu. Tiedossa on ainaski pisnesjutustelua Clarionin Kitchen & Table:issä. Ja vielä kivojen ihmisten kanssa. Tähän sellanen hymiö missä on sydämet silmissä.

-Viivi





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa