Kätevää kattilankansitelineestä

Nyt on mennyt ihan luvattoman kauna siitä kun viimeksi on tullut kirjoiteltua tänne mitään. Mutta puolustuksekseni täytyy sanoa, että on hiukka pidellyt grillaajalla haipakkaa tää kesän alku. On grillailtu pitkin kyliä, milloin Kaasuvalon kokkina K-Raudoilla, milloin Tapasfestareilla tai BBQ Festeillä Poppamiehen rotsi päällä. Välillä tehty grillivinkkejä, välillä reseptejä. Ja kuvattu hirmu määrä grilliruokaa. Ja ruokittu ihmisiä eri juhlatilanteissa aina siinä välissä. Kiirettä on pidellyt, mutta on kyllä ollut ihan julmetun hauskaakin. Ja tavattu taas uusia mainioita tyyppejä siellä täällä.

Ens viikonloppuna onkin sitten taas uudet Grillimaisterit hakusessa ja mennään tietty mestoille kannustaa grillaajia. Siitähän tulee varmaan lystiä kanssa.

Poppamies-Markolta sain hyvän vinkin ribsitelineeksi grilliin: Ikean kattilankansiteline, joka maksaa 5,99. Loistava haitari, jonka saa säilöttyä pieneen tilaan ja venyy pitämään isommankin määrä ribsukoita savustuksen aikana. Ja nyt sitten sitä testaamaan.


Ribsit valmistin niin, että poistin ensin kalvot luupuolelta ja sitten hieroin pintaan Poppamiehen Ribs and Burger Rubia. Grillin lämmitin  epäsuoralle tulelle150 asteeseen ja laitoin omenapuulastua likoomaan.

Sitten savulastut hiilille ja ribsit ritilään. Puolen tunnin kohdalla käänsin ribsit. Tunnin kohdalla BBQ soossi pintaan. Tästä aiemmasta postauksestani voit tsekkailla soossiohjeita.

Siitä sitten vielä puoli tuntia ja tsekkaus missä mennään kokeilemalla irtoaako nätisti luustaan. Ohjeen mukaan ribsien tulisi olla valmiit tuolloin, mutta mullapa ei olleet. Ei muuta ku oottelemaan aina sellainen vartti kerrallaan ja uusi kokeilu. Kahden tunnin kohdalla vähensin lämpöjä sataan, ettei nyt ainaskaan kuivattaisi lihaa liikaa. Varmaan tuo sateinen ja kylmä kelikin hidastuttivat kypsymistä.

Sellastahan grillaus on, ei aina mee samojen speksien mukaan, eikä ainakaan eri grilleillä :)

Tässä ei siis esikeitellä, eikä haudutella ribsejä etukäteen. Ribsit ovat valmiina ihanan mureat, mutta ei ylikypsät. Reseptin olen napannut Poppamiehen sivuilta. Poppis on taas napannut ohjeen Pit Master Schoolin opelta, Phil Wingolta. Näin ne parhaat jutut menee eteenpäin.

Vihdoin melkein kolmen tunnin kohdalla ribsit oli sopivan kypsiä.


Siinä ja siinä, ettei ollut kuivaa. Mutta hyvää. Ja sottasta! Pitänee testa tämä metodi vielä kesäkeleillä :)

- Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa