Sunnuntaisauhuttelua


Onpa kerta kaikkiaan lystiä, kun tuo päivä on jo hitusen mennyt pidentymään. Mutta vielä lystinpää on ollut tän viikonlopun kelvolliset kelit. Aurinko paistoi sen muutaman tunnin mitä se nyt tuolla näkyvillä oli ja pakkastakin alle 10 astetta, eli ihan tuollaiset toimintapuitteet.

Mulla on jo hetkisen ollut himo päästä grilleille, mutta aina on ollut jotain muuta, ettei ole ehtinyt. Tai sitä pakkasta niin hitokseen, ettei oo paljon napannut. Mutta nyt sit oli planeetat kohillaan ja kaapissakin kaksi ihanaa ankanrintaa, joten eiku kaivamaan vihriää munaa kinoksesta:

Hetkisen meni, että koneen sai lämpöseksi, mutta siinä oli sitten aikaa laitella mm. kastikepohjaa ankanrinnoille. Laitoin pannulle ensin muutaman siivun pekonia, shalottisipulia, timjaminoksaa ja suppilovahveroa. Paistelin näitä tovin, ja kaadoin kattilaan veden kanssa. Kattilaan pilkoin vielä muutaman herkkusienen ja nakkasin sekaan kourallisen puolukkaa.


Tätä lientä sitten keittelin kasaan oikeastaan koko sen ajan kun grillailuilta kesti. Lopulta sitä oli sellainen desi jäljellä kun siivilöin sen. Lisäsin siihen 2 tl ruokosokeria, uudet puolukat ja pari ruokalusikallista voita. Siinä oli sitten kastike.

Noin se syntyy nätti tuli jäiseenkin grilliin

Sit savulastut likoomaan ja viiltelin ankan nahkaan viillot ja suolasin rinnat.
Ankat laitoin ensin kylmälle pannulle paistumaan
Ruskistin pinnat pannulla ensin ja sitten vein grilliin savuun paistumaan loppuun, noin 20 minuuttia.


Kaveriksi Akulle tein palsternakkapyrettä:

2:lle hengelle

400g palsternakkaa
noin litra kanalientä

Kuori ja pilko palsternakka, lisää kanalientä niin, että juuri ja juuri peittyy. Keitä kypsäksi. Ota liemi talteen, survo palsternakka ja lisää lientä niin, että tulee sopivan paksuista.

Hifistelin vielä hitusen ja tein mandoliinilla ohuita siivuja tuosta palsternakasta ja friteeraisin niistä sipsejä pannulle sulaneesta ankanrasvassa. Sipsit laitoin ruokaan koristeeksi:


On se vaan niin kurkopuuhaa toi grillaus. Talvellakin. Jos tykkää. Kun tykkää.

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa