Lomien loppumiselle


Ennen loppiainen tarkoitti lomien loppua. Mutta, hitsinpimpulat sentään, mikään ei oo ennallaan ja lomakin loppuu jo maanantaihin. Kaikennäköistä nää lamavuodet teettää. Vaan, eipä tuossa mitään, ihan mukavaa - kait - se on siirtyä normaaliaikaan. Mulla vaan se sisäänrakennettu normaaliaika ei taida pohjata meidän agraarikultturiin rakennettujen aikataulunormien perusteille. Valvon tosi mielelläni pitkälle yli puoleen yöhön, yhteen-kahteen, ja nukun vastaavasti noin ysiin. Mutta, eiku ei ja lehmät täytyy lypsää. Tai jotain.

Tärkeintä tietty on, että loma on tehnyt tehtävänsä ja päiväkin pitenee. Tässä on saanut viettää mukavasti aikaa perheen ja ystävien kanssa, ja kokkailla. Ja syödä kinkkua niin, että menee taas tovi, ennen ku tekee possua mieli tai kinkkua edes leivälle. Tai noh, kyllä mä jo kuolasin jotain ihanaa karamelisoitua possunkylkirepsua ja olut-fariinisokeriseoksella penslattua, grillattua pekonia. Mutta nuo saa nyt vielä hilpan ootella vuoroaan.

Pastaakin mun on tehnyt mieli tehdä jo muutaman päivä, niin tänään sit oli oiva tilaisuus tehdä tuollanen lomanlopettajaispasta. Jääkaapissa oli entrecotea, ja ajattelin sit, että paistellaan kylkeen vähän herkkusieniä timjamioliiviöljyssä, pienet valkosipulit perään ja tagliatelleä.



Ensin sitten erottelemaan keltuaisia valkuaisista ja pastanvääntöön. On tuo Atlas-kone oiva epeli, ei siinä kauaa nokka tuhise, kun on siitä sitten tagliatellet tehty.



Herkkusienet pilkoin isoiksi siivuiksi ja laitoin paistumaan oliiviöljyyn ja muutama timjamin oksa sekaan.


Kun sienet olivat kunnolla paistuneet, laitoin pannulle voita ja siihen sitten pihvit paistumaan. Sitten suolaa ja pippuria lihoille ja sienille. Pihvit nostin vetäytymään kun olivat sopivassa kypsyydessä. 


Itsetehty pastahan kiehuu muutamassa minuutissa. Eli, siitä sitten lautaselle pasta, liha ja sienet, ja päälle tipotelellen paistolientä (oliiviöljy-voiseosta, jossa kaikki ihanat maut timjamista ja valkosipulista, nam!) ja vielä pieni pintasuola ja Parmigianino Reggiano ja eiku annoksiksi.


Hyvää uutta vuotta ja armollista normiaikaan siirtymistä itse kullekin!

-Viivi





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa