Heinolassa jyrähti

Olihan taas erikoishommia tuossa viikonloppuna, kun Heinolassa Jyrää-tapahtuman kylkeen vedettiin Jyrää Grillaus-skabat. Mukana kisoissa oli itse Heinolan isomies, Suomen Mestari, Tomi Nipuli, jonka Maisteri Ravintola toimi grilliskabojen järjestäjänä, Pakkasgrillauskisan tämän vuoden voittaja ja slangimestari Sami Garam, joka muuten loihtii ihan hyvät soundit myös epävireisestä Landolasta, viime vuoden Pakkasgrillauksen voittaja ja Punkahtava Barbaran laulaja Risto Ripe Mikkola, ihana nallekarhu Marko "Poppamies" Suksi, joka myös vei voiton kisoissa, kaikkien Grillimaisterikisojen isä sekä äiti ja tuomari Janne Pekkala ja Ruka Tontun tonttu, Matti Hurttia, joka näämmä aina sijoittuu juurikin mun eteen. Tuolla sijalle kolme, eli ite sijalle neljä.


Kisaajat ja tuomarit: Heinolassa todellakin jyrää

Tuomaroimassa oli myös sellaisen punkbändin kuin Offspring laulaja Dexter Holland, jonka tavattuani voin vaan kuvitella kuinka monta pientä tytönsydäntä tuo on särkenyt elämänsä aikana. HOT! Mutta sen lisäks, että heppu ite on tosi hot, tekee se aika kuumia soosseja, nimittäin Gringo Banditoa, ja siinäpä tuo yhteys miksi oli myös meitä tuomaroimassa. Soossi oli ns pakollinen elementti raaka-aineista. Päätuomarina toimi Suomen Kokkimaajoukkueen kapteeni Kristian Vuojärvi (voi kun pääsisin maistamaan Krisun ruokaa pian) ja toisena tuomarina tänäkin vuonna noin 300 grilliskaba-annosta maistellut Lidl:n Meri Rajaniemi. Seremonian juonsi ihana Ossi Arvela, jota Lahden alueen ihmiset pääsevät kuulemaan myös Radio Voiman aalloilla. Kellotajana ja yleisjärkkärinä toimi Mari Nipuli. Kyllä, hän jakaa jääkaapin ja muutaman lapsen Tomin kanssa.

Minä ja bändin pojat


Eipä tullut tuoksinnassa otettua kuvaa annoksesta, mutta mulla oli siinä grillattua sidesalaattia alla, siinä hieman paahdettua paprikaa ja grillattua kesäkurpitsaa, granaattiomenasiirapissa ja muissa mausteissa marinoitua possun sisukkaa, paikallista leipäjuustoa marinoituna, grillattuna ja sitten yrttisilpussa kieriteltynä, pikkelöityä fenkolia ja jugusoossia. Kylkeen leivoin fenkolinsiemenillä maustetun pitaleivän. Mausteina käytin aika pohjois-afrikkalaisia makuja ja tuota granaattiomenasiirappia. Oon ihan pikkusen ihastunut tohon granaattiomenasiirappiin, ja laitoin sitä jopa bologneeseen. Ja miksipä ei, hyvin se sinne sopi, varsinkin kun laitoin mausteiksi vielä vähän jeeraa, smoked paprikaa ja kanelia.

On se vaan huimaa kun pääsee kisaamaan tuollaisten virtuoosien kanssa, aina sitä jotain oppii, jos ei muuta niin jonkun uuden laulun sanat.

Ja juu, on ilmoja pidellyt!

Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa