Ei elämä ole pelkkää juhlaa...

... se on myös ruusuilla tanssimista!

Viime viikonloppuna juhlittiin ystäväporukalla emännän pyöreitä synttäreitä. Sain ihanan Kreetan Jyväskylästä luokseni jo perjantaina kokkailemaan ruokia ja Kaasuvalo toimitti yhden BeefEater-grillin munan kaveriksi, että saatiin jokseenkin isohko määrä ruokia grillattua siinä perjantain ja lauantain aikana.

Menu me oltiin Kretun kanssa suunniteltu aika pitkälti jo edellisen kerran kun nähtiin, ja siinä menussa sitten aika pitkälti pidättäydyttiinkin. Muutamia salaatteja, kuten aasialaisittain maustettua coleslawta, granaattiomena-bulgur-salaattia ja ihanan värikäs perunasalaatti blue congosta:


Blue congo, marinoitu punasipuli, marinoitu retiisi, kaprismajoneesi

Kastikkeiksi hummusta, baba ganoushia ja paahdetusta paprikasta aiolia ja protskuina ihana rapeapintainen savustettu possunkylki ja kokonaisena paistettu naudan entrecôte paahdetuilla terttukirsikkatomaateilla ja sipulikukilla.



Porsaankylki ihanan rapealla pinnalla.


Taiteiljiasiskoni teki synttärikakun, joka oli huikean ihanan näköinen, mutta myös aivan taivaallisen hyvä. Mausteena Limoncello, joten maku vastaa tuota kakun herkkää ulkonäköä erittäin hyvin:


Nyt sitten tälle uudelle vuosikymmelle siirryttyäni onkin oivallista päästä jänskättämän ihan uudenlaisia juttuja, kuten tämän viikon keskiviikkona alkavaa Grillikuumetta, jossa me Kretun kanssa kisaillaan muita huikeita grillaajakaksikoita vastaan. Eiks se niin mennyt, että kaikkea pitää kokeilla paitsi kansantanssia ja omaa mummoa? Noh, tässä kokeillaan, vähän kaikenlaista ;)




Stay tuned!

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa