Siemenestä ideaa

Tulipahan pörrättyä kaksi päivää Messukeskuksessa Gastro Messuilla. Ihan parhaat messut evö! Ensinnäkin näkee kaikkia huipputyyppejä, joiden kanssa on saanut puuhastella hauskoja juttuja, mutta sitten tapaa myös uusia huipputyyppejä, joitten kanssa toivottavasti saa puuhastella hauskoja juttuja joskus tulevaisuudessa. Ja sitten saa kasvoja tyypeille, joiden nimi on tuttu vaikka sähköposteista. Ja sit sitä ruokaa... mmmmm!

Tänä vuonna ärrein (laustaan sillain ouluks är-rein, niinkuin ärhäkkä) ständi oli ehdottomasti HKScanilla. Ihan viimosen päälle ruokarekka, jossa oli sisällä mm. Mibrasan puuhiiliuuni. Ai ettien että, voiko tollasia ollakkaan!

Kuvassa edessä Risto Mikkola ja sisällä Tom Tapper


Sieltä sitten Ripe Mikkola soitti Black Sabbathia ja nosti herkkuja maisteltavaksi. Ja tulipa sinne sitten tämän vuoden Bocuse D'Or kilpailijamme, Eero Vottonenkin tekemään annoksia. Ja MÄ pääsin maistamaan Eeron tekemää possunkylkeä.


Tuolla briossilla oli vielä hyvä majoneesi, josta en nyt tiedä mitä siinä oli, kun en tullut kysyneeksi, mutta lihan alla oli myös pikkelöityä kurkkua, jonka seassa oli paljon sinapinsiemeniä. Mä olin ihan unohtanut sinapinsiemenet. Voi hyvät hyssykät kuinka hyviä ne onkaan. Ja se suutuntuma, mikä niistä tuollaisessa setissä tulee!

Kotona piti nyt sitten alkaa ihan kokeilemaan mitä tuosta sinapinsiemenestä ja aina niin ihanasta fenkolista saisi aikaiseksi. Ensin tosin kauppaan, koska eihän mulla edes ollut sinapinsiemeniä. Tästä lähtien on.

Tein ensin liemen:

1 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl ranskalaista rakuunaa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä (tai ehkä kaksi lusikallista)

Keitin nuo kaikki nopeasti kattilassa ja jäähdytin.

Raastoin puolikkaan fenkolin ja yhden vihreän omenan ja sekoitin tuohon liemeen. Lopuksi nypin sekaan fenkolin yrttimäisen vihreän osan.


Tämä olisi muuten aika herkkua jonkun savustetun lihan kanssa. Tai jopa lämminsavulohen kanssa. Pitää jatkaa testailua.

-Viivi



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa