Bäk to kota

Viime viikonloppu vierähtikin sitten tyttöjen virkistysmatkalla Levillä. Äiti tuossa juuri soitteli ja kysyi ulkoiltiinko, vastasin kyllä ja ajattelin, että en kovin paljon valehdellut, koska V'inkkarin after ski. No, kaiken rehdellisyyden nimissä, saavuimme perille perjantaina ja lähtö oli sunnuntaina puolilta päivin, joten priorisoimalla mm. perjantain kotakokkailulle, ei tuossa nyt niiiiiin montaa saumaa olisi ollut sille urheilulle. Tai jotain.

Mutta siihen kotakokkailuun. Käytiin Levi Marketissa hakemassa lohta ja vihanneksia, ja sitten kotaan tulet päälle. On siinä vaan jotain niin huiman hienoa kun pääsee ihan avotulille laittamaan ruokaa.

Olisin halunnut ostaa myös poroa, mutta sitä oli ainaostaan saatavana pakkasesta, niin otin sitten vielä rasian kanan koipireittä, jotka leikkasin kahteen osaan (reidet ja koipinuijat erikseen) teriyakit päälle ja ritilälle paistumaan siinä sivussa.


Paketoin rosamundan per ruokailija folioon ja laitoin tulisijan reunaan. Pyörittelin niitä aina silloin tällöin, että kypsyisivät tasaisesti, eikä palaisi ja kuivuisi yhdeltä puolelta. On muuten kätevä tapa tehdä perunat, kun tulee vähän niinkuin ittekseen.



Lohelle laitoin suolan pintaan ja siitä sitten loimutustelineeseen.


Tässä kohtaa emäntämme oli löytänyt sädetikkuja, jotka olivat jääneet uudelta vuodelta, joten saimme vähän bling blingiä ja säihkettä elämäämme näitten sädetikkujen muodossa tuonne kotaan. Elämässä pitää olla aina hieman luksusta. Eikö vain?

Kun lohi oli valmis, vaihdoimme tilalle muurikkapohjan, jossa tein ruusukaalia pekonilla ja timjamilla, sitruunalla ja hunajalla marinoituja kasviksia (porkkanaa, sipulia, fenkolia ja palsternakkaa). Ai että miten tälläinen kypsennys metodi vahvistaakaan kasvisten omaa makua! Aivan parasta!


Ruokailun jälkeen pääsimme ulkoporeammeeseen, joka kyllä kruunasi illan nautinnot!

Ei, en laita kuvaa poreammeesta, mutta poreiluahan se tämäkin.

Niin, tuo otsikko. Noh, tämähän on nyt jo perinteiseksi muodostunut tämä Leveily, edellisestä kerrasta voit lukea tästä.

Ei muuta kuin mukavaa maaliskuista maanantaita!

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa