Ketoilijan laskiaispullaa



Tässä kun on kokkina koronakurimuksessa aikaa harjoitella leipomuksia, niin helmikuun siintäessä on laskiaispulla ketona ollut työn alla. Etsin makua ja koostumusta, ja muutaman kokeiluerän jälkeen onkin käsissä todella hyvä peruspulla repsu!

Sellaisen eron oon huomannut tavalliseen vehnäjauhopullaan, että ketopulla maistuu ja pitää kuohkeutensa muutaman päivän erinomaisesti paistamisen jälkeenkin. Tavallinen pullahan pitää syödä paistamispäivänä. Vai onko toi ollut vaan tekosyy syödä varsin monta pullaa 😂



Tässä perusohje 8:lle pullalle:

2 dl mantelijauhoja

0,5 dl kookosjauhoja

0,5 dl Pofiberia

2 rkl leivinjauhetta

1 tl ksantaania

1/2 tl suolaa

1-2 rkl kardemummaa

2 rkl psylliumia

50 g voita sulatettuna

0,5 dl Karppisokeria

2 munaa

1,5 dl kermaa

Voiteluun munaa

Mantelilastuja 


Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa voi ja karppisokeri hyvin käsivatkaimella. 

Lisää munat kunnolla vatkaten voiseokseen.  

Sekoita loput kuivat aineet yhteen. 

Lisää nyt jauhoseos ja kerma vuorotellen vatkaten koko ajan. Anna turvota kymmenisen minuuttia. 

Pyörittele kostutetuin käsin tasakoisia pullia pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja koristele pullat mantelilastuilla.

Paista 25 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ketovadelmahillolla ja karppisokerilla maustetulla kermavaahdolla!


Kokeilin taikinaa korvapuusteihin. Sisälle laitettu voi selvästi hieman rakeutti taikinaa, mutta maku ja suutuntuma kyllä pysyivät hyvinä.


Taikinan työstin voidellun leivinpaperin päällä kostutetuin käsin. Sivelin 20 g sulatettua voita suorakulmioksi taputtelemani levyn päälle, ja siihen sitten noin 2 rkl kanelia ja 2 rkl Karppisokeria. Rullasin levyn leivinpaperia hyväksikäyttäen samaan tapaan kuin mitä sushit rullataan. Leikkasin rullasta 12 palaa, joista osan paistoin korvapuusteina, osan cinnamon rolls-mallisina, joille ripottelin hasselpähkinärouhetta. Hyviä kumpainenkin.

Nyt juon pullakahvit! Niin, ja pitkiä pellavia!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa