Täydellisen runebergintortun ohjeen metsästys

Kirjoitin tuossa muutama päivä sitten kuinka tein runebergintorttuja, mutta ei ihan menny nappiinsa kostutus. No, jäin mä kyllä hieman vielä haikailemaan maunkin perään. Jotenkin kaipasin sitä siihen enemmän. Runebergintortuissa täytyy olla sopivasti makeutta, suutuntumaa mantelista, mausteisuutta ja se ei saa olla vaalea, vaan sillain sopivasti ruskea. Tätä mä lähdin sitten hakemaan. Ajattelin, että jos korvaan sokerin muscovadolla, jota käytän paljon erilaisissa grillikastikkeissa ja rubeissa, kun siinä on ihanan paahteinen maku jo itessään, saan sillä jo syvyyttä tortuille. Ja sitten ajattelin tuoda vielä vähän makua lisää kardemummalla ja neilikalla. Ja tästähän se sitten tulikin varsin makoisa torttu!

Tässä ohje:

100 g pehmeää voita
1 dl muscovadosokeria
1 dl piparkakkuja jauhettuna
1/2 dl mantelirouhetta
1 dl mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhoja
1 tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1 muna
1 dl kermaa


Vatkaa pehmennyt voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää puolet siitä vaahtoon. Vatkaa sekaisin. Lisää muna ja loput jauhot. Lopuksi vatkaa kerma joukkoon.

Jaa 6:een voideltuun muffinssivuokaan.


 Paista 200:ssa asteessa 25 minuuttia. 


Tee desin verran sopivaa kostutusta. Itse kokeilin ensin rommiaromilla ja sokeriliemellä, josta tuli liian pliisua. Osan kostutin amaretolla, joka oli ihan hyvää, mutta voittaja oli ystävättäreni minulle tähän tarkoitukseen antama Gran Kanarialta ostettu hunajarommi, joka sopi tortuille aivan nappiinsa. 



Voit siis käyttää kostukkeena punssia, punssiaromia, rommia, siirappivettä tai sitten jäljitellä tuota hunajarommia sekoittamalla 5 cl rommia, 2 rkl hunajaa ja 2 rkl vettä.

Tortut kostutin vuuissaan, noin 1 rkl per torttu. Hyvä olisi antaa torttujen levätä seuraavaan päivään, silloin ne ovat maukkaimmillaan ja kostuneet tasaisesti.

Tee päälle rengas sokerikuorrutteella:

1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua

Sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria tai sitruunamehua tarvittaessa, jotta saat hyvän paksuhkon kuorrutteen.

Nosta lusikallinen vadelmahilloa rinkulan keskelle.


Siinä se on sit sellainen just miun maun mukainen runebergintorttu! 

-Viivi



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa