Kirsikkana kakun päällä

Facen feediin kun tulee kuva kirsikkapuusta täynnään kirsikoita kysymyksellä kukahan tulis poimii nää pois, ja kuva vielä melkein naapurista, niin voit olla varma, että härifrån tvättas! Sinnepä sitten ämpärin kanssa puolilta päivin ja eipä siinä kauan mennyt kun ämpäri oli täynnä ihania mehukkaita kirsikoita. Todella mehukkaita. Niin mehukkaita, että mehu vaan valui pitkin kyynärpäitä kun niitä poimin.

No, mehuahan mä sit ajattelin niistä tehdä. Ja sitten kerroin ystävälle mitä olin tekemässä, ja hän sanoi, että tykkää kovin kirsikkakompotista, joten aattelinpa, että tehdään sitten kompottiakin. Olin mä ajatellut siinä aiemmin, että hilloikskin menee tuota, mutta sitten meinasin alkaa laiskaksi. Niitten kivien poistaminen kun on sellaista nyhertämistä. Mutta, ryhdistäydyin sit kuitenkin.


Putsasin sitten noin 1,5 kiloa kirsikoita kivistä, laitoin kattilaan, lisäsin 750 g hillosokeria ja keittelin hiljakseen noin 15 minuuttia. Siitä sitten purkkeihin.

Mittasin, että mulla oli noin 8 litraa kirsikkaa, jotka laitoin kattilaan. Sekaan 2,5 l vettä ja sitä sitten keittelin jonkun puolisen tuntia. Sitten valutin kirsikat siivilään ja puristelin mehut niistä niin hyvin talteen kun pystyin. Mehu kattilaan ja noin 1,5 kiloa ruokokidesokeria päälle ja pieni kiehautus niin, että sokerit sulaa sekaan. Ja pulloihin.



Kompotista tuli hirmu hyvää, maistelin sitä muutaman eri juuston kanssa.



Mulla oli Brie de Meauxia, Juustoportin Goudaa ja sitten jotain ranskalaista kittijuustoa. Ei ihan mennyt maaliin nuo juustot, luulen, että tälle kompotille sopisi parhaiten jokin kutunjuusto. Kokeilen pian. Ja kohta vähän kreikkalaista jugurttia tuolla, se toimii takuu varmaan :)

Mehu oli kans aika herkkua, onneks sitä on monta litraa!



Tiiätkö muuten mikä ero on hillolla ja kompotilla. Tuota kun mietin siinä aiemmin. Wikipedian mukaan kompotti on hedelmistä valmistettu hilloke, jossa hedelmät ovat kokonaisina tai lohkoina. Nyt tiedän :)

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa