Jos ei heilaa helluntaina, niin sit voi tehdä vaikka raparperipaistosta. Tai jotain.

No jo on kiireitä pidellyt. Kait. Ainaskin siitä päätellen, että eipä ole vähään aikaan tullut postattua tänne mitään. Hyi mua. Häpeän.

Mutta, tänään onkin ihanan kesäistä ja huomasin, että pihassa on rapareprit nousseet jo huimaan pituuteen. Siitäpä se idea sitten lähtikin. Raparperipaistosta illan jälkkäriksi.

Ensin tosin tuossa olen savustellut muutaman karistan paahtopaistin ja nyt siellä muhii savussa possunniskaa. Poika kun aamulla valitti mulle, että meillä ei ole ollut moneen päivään mitään ruokaa kotona. Jaapa, eipä niinkään jos kanavartaita, sobasalaattia, lämminsavulohta ja grillattuja kasviksia ei lasketa. No, pannaan pojalle possua. On muuten aika nätissä savussa siellä.


Possunniskoille laitoin ensin pintaan Poppamiehen Slow Food Rubia, ja sitten hickory-savuun, 120 astetta ja tuommoinen 4 tuntia. En tee ihan nyhtöpossuksi asti, siksi tuo neljä tuntia. Ajattelin nimittäin leikata siitä sitten pihveiksi ja grillata niille vielä rapsakan pinnan.

Raparperiä leikkasin neljä iso vartta, jotka sitten pilkoin ja ripottelin päälle noin desin ruokosokeria ja jätin mehustumaan hetkeksi. Sitten lisäsin niille 1 rkl vaniljasokeria ja 2 tl kardemummaa.



Pohjaan tuli:
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

Nämä nypin sekaisin ja laittelin raparperien päälle vuokaan. Sitten uuniin 180 astetta ja puoli tuntia.


Tuohon sitten ehkä vanhanajan vaniljäjädeä päälle. Kesän ekoja makuja omasta pihasta. Jes!

-Viivi




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa