Makkaramaistiaisia


Sain tuossa taannoin kassillisen Helsingin Makkaratehtaan makkaroita maisteltavaksi. Kassissa oli HMT:n kesäuutuutta, Trioa, jossa oli kolmea erilaista makkaraa: saksalaistyyppistä Bockwurstia, katalaonialaistyylistä, mukavan mausteista Butifarraa ja puolalaista Kielbasaa.

Ihka ekan maistelun tein perus perunamussin kanssa, ja täytyy sanoa, että oli hyvä maistella sillain noita makkaroita, siis että oikein kunnolla maistui makkaroitten omat maut. Sen jälkeen teinkin hieman erityyppisiä juttuja eri mauille.

Butifarraa ja granaattiomena-bulgursalaattia

Yksi lemppareistani on Butifarra granaattiomena-bulgursalaatin kanssa. Tuo salaatti onkin ihan super ihana, hentoinen kanelinmaku kastikkeessa, minttua, lehtipersiljaa, granaattiomenaa ja pistaasipähkinää - mmm mmmm mmmm! Ohjeen tuohon salaattiin löydät mun Pinterestistä

Makkaroita maisteltiin monessa eri porukassa ja suvun nuorimmainen tykkäsi ihan eniten Bockwurstista, perinteisesti ketsupilla!

Viggo ja Bockwurst

Vappuna löysin kaupasta tuoreita jalapenoja ja halusin kokeilla niitä täytettynä.

Tuoreita jalapeñoja kokonaisina ja halkaistuina, siemenet poistettuina

Grillasin viisi siivua pekonia oikein rapeaksi, murustin ne ja sekoitin noin paketilliseen maustamatonta tuorejuustoa, desiin cheddarraastetta ja sekaan pilkoin vielä yhden kevätsipulin varsineen. Tällä määrällä täytin noin 300g noita jalapenoja, jotka siis halkasin ja poisitin siemenet.

Tarjottaessa kuutioin päälle tomaattia ja korianteria.


Nämä maistuikin niin hyvin, että himotti heti tehdä lisää. Olin myös saanut lisää HMT:n makkaroita maisteltaviksi, nyt Rööperiläisiä. Nyt sitten grilliin päätyi näitten lisäksi hieman parsaa, jota tykkään tarjota grillattuna pienellä oliiviöljyllä ja fetalla:


Ja mun suosikkia näistä kaikista makkaroista, eli Rööperin Chiligrilliä:

Adoptoitu BeefEater-grilli tositoimissa
Tiettekste mikä tässä on parasta? Kesä on vasta alkamassa ja mä pääsen hyvillä keleillä grillailee kaikkia näitä juttuja vielä monta kertaa!

ISOKÄSI ALKAVALLE KESÄLLE!!!

-Viivi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ketoilijan laskiaispullaa

Runebergin torttuja ketona

Paineessa