Putket ja pakkanen paukkuu

Se tuli sit kunnon talvi. Ja just tuossa uutisten säätiedotuksessa sanottiin, että päivä päivältä vaan kiristyy tuo pakkanen. Aikamoista. Pitäis varmaan laittaa grilli tulille ja alkaa harjoittelee helmikuun Pakkasgrillausskaboihin. Paitsi, että just tänään teki mieli soppaa, sellaista mausteista kasvissosekeittoa.

Ajatushan lähti siitä, että mulla on muutama kilo jäljellä porkkanoita joulun porkkanalaatikkorupeamasta, ja siitä sitten jotakin loihtimaan. Selleriäkin oli yksi iso, upea mukula, joten hain kaupasta muutaman fenkolin, jotka just nyt ovat aivan erinomaisia.


Keitton ainekset:

1 kg porkkanoita
2 fenkolia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
iso pala juuriselleriä
yksi tuore jalapeno (tai punainen chili) ilman siemeniä
pari rkl oliiviöljyä
suolaa
2 rlk korianterin siemeniä
2 rlk fenkolin siemeniä
päälle creme fraichea

Paahdoin porkkanat, sellerin, fenkolit, sipulia, valkosipulia ja yhden tuoreen jalapenon uunissa 190 asteessa noin 40 minuuttia. Päälle olin lorauttanut oliiviöljyä ja mausteet. Valkosipulinkynnet laitoin kuorineen, jotka sitten puristelin kuoristaan kun olivat kypsät.


Kun kasvikset olivat paahtuneet, laitoin ne ja noin 1,5 litraa kanalientä tehosekottimessa soseeksi.

Fenkolista olin säästänyt vihreät osat.


Lautasella laitoin sopan päälle vielä lusikallisen creme fraichea ja noita vihreitä tupsukkaisia osia. Hyvää oli, mutta mietin, että keittoon olisi kyllä sopinut laittaa soseuttamisen jälkeen rouhittua mantelia. Olisi varmasti sopinut niin maultaan, kuin tekstyyriltäänkin tuohon. No, ehkä seuraavan kerran!



Niin, eilen illalla sitten huomattiin, että alakerran ulkoletkuun johtava kupariputki vuotaa ihan hitokseen vettä. Oli paukahtanut tästä pakkasesta. Perjantaina tulee putkari, nyt siihen on vaan vedenkulku estetty venttiilistä (onkohan toi oikea termi siihen sulkuun?). Toivottavasti ei mitään muuta paukahda tästä pakkasesta, niinkuin esimerkiksi toi ihan oma kylmänsietokykyni.

-Viivi

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harjoitus tekee... no, ainakin paremmaksi!

Briskettiä eli savustettua naudan rintaa

Ketoilijan laskiaispullaa